1 (edited by djompo 2018-03-21 14:16:54)

Topic: BlackVote NL - Stem op #DeZwarteLijst Amsterdam op 21 maart 2018

De Zwarte Lijst is in zijn volledigheid ondertekend door:

Carla Kabamba (Ubuntu Connected Front Amsterdam)
Sylvana Simons (BIJ1 Amsterdam)

Simion Blom en Miguel Heilbron van GroenLinks Amsterdam en Efraim Hart en Don Ceder van de ChristenUnie Amsterdam staan sympathiek tegen over het voorstel maar dienen enkele details binnen de partij bespreken. Raymond Pinas van DENK, sluit zich als hij wordt verkozen aan. Na de verkiezingen zullen de politici, mits ze worden verkozen, de handen in één slaan om samen te werken aan gemeenschappelijke speerpunten.

Brada nanga Sisa,

Lets fight the power. Het is een begin, als we er niet bij zijn met een van ons in de gemeente of bewonerscommissies zeg ik...

Tiedi, tamara wee stree go moro fara....we will be back volgende verkiezingen.

Belangrijk voor ons is;

Arbeidsmarkt
1. Het aanpakken van bedrijven met racistische sollicitatieprocedures. De gemeente dient het goede voorbeeld te geven door op alle lagen van de organisatie een reflectie van de stad te zijn op het gebied van culturele diversiteit.

2. Quota voor het aannemen van bestuurs- en commissieleden + personeel en stagiaires met diverse culturele achtergronden, in het bijzonder met een Afro-Caribische en/of Afrikaanse achtergrond. Wij maken ons er hard voor dat personeelsbestanden van de gemeente, de in Amsterdam gevestigde bedrijven en organisaties een afspiegeling zijn van onze stad.

Huisvesting:
3. Het gebruiken van een aanzienlijk deel van de leegstaande kantoor- en andere bedrijfspanden als sociale huurwoningen. Hierbij dient een voorrang te gelden voor mensen die binnen hun eigen stadsdeel verhuizen.

4. Het inzetten van een aanzienlijk deel van de leegstaande (gemeentelijke) panden voor de opvang van geïllegaliseerde vluchtelingen. Er verblijven in Amsterdam vele geïllegaliseerde vluchtelingen uit sub-Sahara Afrika die geen onderdeel zijn van de Wij Zijn Hier-groep en die niet terecht kunnen in de door Wij Zijn Hier gekraakte panden maar die net zo hard opvang en zorg nodig hebben. Met dit punt vragen wij extra aandacht voor geïllegaliseerde vluchtelingen uit Sierra Leone, Ivoorkust, Soedan, Rwanda, Eritrea, Somalië, Ethiopië en andere landen uit sub-Sahara Afrika waarvan de politieke onrust het zesuurjournaal nauwelijks nog haalt.

5. Het inzetten van een aanzienlijk deel van de leegstaande panden voor het stimuleren van ondernemerschap van bedrijven die geen onderdeel zijn van een franchise.

In aansluiting op de huidige gesprekken over dekolonisatie, eisen we dat:
6. De curricula op alle onderwijsniveaus gedekoloniseerd worden en dat dit wordt gedaan in samenwerking met Zwarte en niet-Zwarte professionals van Kleur die hier een volwaardig salaris voor krijgen.

7. Schoolbibliotheken het aantal boeken van Afridiasporische en Africontinentale schrijvers in hun collecties met minimaal 500 uitbreiden. De initiatiefnemers van deze Zwarte Lijst zullen middels enquêtes deze boekenlijsten samenstellen.

8. Straten en pleinen die de namen van koloniale terroristen, rovers en beulen als Paul Kruger, Jan van Riebeek en Jan Pieterszoon Coen dragen, hernoemd worden. Bij het hernoemen geven we voorrang aan Zwarte verzetsstrijders, schrijvers, kunstenaars, etc. van het Afrikaanse continent.

Met betrekking tot de aanpak van racisme + radicaal en radicaliserend rechts eisen we:
9. Beveiliging bij moskeeën en andere gebouwen waar Zwarte mensen en niet-Zwarte Personen van Kleur bedreiging ontvangen.

10. De toevoeging van de categorie “anti-Islam” aan de lijst met discriminatiegronden van het Stedelijke Meldpunten Discriminatie MDRA. Anti-Zwart racisme staat al in de lijst met discriminatiegronden.

MEER VOLGT

Mi doe mie sanie mie srifie !
Ma makandra wi bondroe wang !

Re: BlackVote NL - Stem op #DeZwarteLijst Amsterdam op 21 maart 2018

Ik mis Sinterklaas en Zwarte Piet in je verhaaltje. Roodkapje misschien? Cowboytje en Indiaantje spelen? Uitkering gemist?

Re: BlackVote NL - Stem op #DeZwarteLijst Amsterdam op 21 maart 2018

Met de aankomende snapchat generatie,  selfie volk blijft weinig over van zwarte piet, ha ha.
Bolivia met een Indiaanse president is een begin om payback time met de europese cowboytjes te spelen.
Waarom een uitkering, work hard or work smart ! whooaaaa

Mi doe mie sanie mie srifie !
Ma makandra wi bondroe wang !

Re: BlackVote NL - Stem op #DeZwarteLijst Amsterdam op 21 maart 2018

Snapchat generatie, selfie volk, die hun speeltjes van Sinterklaas hebben gekregen.
Veel sterkte en wijsheid toegewenst aan de president en bevolking van Bolivia.
Hoop niet dat het bij hen net zo gaat als in Venezuela en Suriname.
Nog een paar namen voor je straten en pleinen:

Jacob Zuma straat
Desi Bouterse plein
Mugabe tunnel
Boko Haram park.

Re: BlackVote NL - Stem op #DeZwarteLijst Amsterdam op 21 maart 2018

specksnijder wrote:

Snapchat generatie, selfie volk, die hun speeltjes van Sinterklaas hebben gekregen. Veel sterkte en wijsheid toegewenst aan de president en bevolking van Bolivia.
Hoop niet dat het bij hen net zo gaat als in Venezuela en Suriname. Nog een paar namen voor je straten en pleinen: Jacob Zuma straat Desi Bouterse plein Mugabe tunnel Boko Haram park.


...en vertel eens, jij kwaadaardig gezwel spko#33,  hoe luidt jouw email-adres?