Topic: Column Astrid Essed/''Vier Uur''

COLUMN ASTRID ESSED
''VIER UUR''


ZIE OOKhttps://www.astridessed.nl/column-astri … -vier-uur/

VOORWOORD

Beste lezers, een Gezond, Gelukkig en Strijdbaar 2018!

https://www.astridessed.nl/gelukkig-nieuwjaar-4/


En dan hierbij een Nieuwjaarsverrassing!
Jullie kennen mij van de kritische analyses over de Nederlandse/
internationale politieke situaties, adhesiebetuigingen aan initiatieven,
die ik toejuich, brieven aan politici/politieke instellingen, kranten, etc.
Sommigen, die zich wagen aan mijn Engelstalige stukken, hebben
kennisgemaakt met  historische artikelen

Zie o.a.
https://www.astridessed.nl/thomas-of-la … -to-saint/
en ook
https://www.astridessed.nl/tag/history/


Maar mijn Nieuwjaarsverassing bestaat uit een aantal columns, die
ooit zijn gepubliceerd in ''De Nieuwe Bijlmer'', een krant
waarvoor ik een aantal jaren columniste ben geweest.
Ik zal ze niet allemaal op mijn website publiceren, maar een selectie,
die vrij willekeurig is.
Sommigen zijn gedateerd, anderen niet en weer anderen zijn
gepubliceerd op de website ''Werkgroep Caraibische Letteren''
En ze zullen ook niet allemaal achter elkaar worden gepubliceerd
op mijn website, maar
wanneer het zo uitkomt!

Bezoek dus mijn website, wanneer jullie nieuwsgierigheid
is geprikkeld, onder de tag ''Columns Astrid Essed''

Jullie zullen het zien.
Laat je verrassen!

Hierbij mijn eerste te publiceren column
''Vier Uur'', om er kennis mee te maken.

Toevalligerwijs ook op 5 januari, maar dan 1995!

VEEL LEESPLEZIER!Astrid Essed


COLUMN ASTRID ESSED

Gepubliceerd in de Nieuwe Bijlmer en op

Werkgroep Caraibische Letteren

VIER UURhttp://werkgroepcaraibischeletteren.nl/ … -vier-uur/Bij de introductiedag aan de Universiteit, werd ik reeds gewaarschuwd voor Professor Akersloot, met wie we in het eerste jaar veel te maken zouden krijgen.

“Hij is een onmogelijke kerel en als hij je niet mag, ben je in de aap gelogeerd, want het eerste jaar worden bijna alle colleges door hem gegeven en alle tentamens, die we moeten doen, zijn mondeling. Het is dus zaak hem niet tegen je in het harnas te jagen. Bovendien wil hij met alle eerstejaars een persoonlijk gesprek, voordat de colleges beginnen, dus bereid je er maar alvast goed op voor.”


De volgende twee weken waren gevuld met nieuwe ervaringen, waardoor de gevreesde ontmoeting naar de achtergrond verschoof, tot, vlak voor de colleges zouden beginnen, er een brief voor mij verscheen, waarin genoemde professor mij uitnodigde “om vier uur des namiddags op de Universiteit te komen om elkaar nader te leren kennen.”

Er was geen enkele mogelijkheid om er onderuit te komen, want er stond nadrukkelijk bij, dat afzeggingen slechts in heel dringende gevallen zouden worden geaccepteerd.


De zenuwen werden heviger naarmate ik het gebouw van de Universiteit naderde en alle gedachten aan een eventuele verhindering van zijn kant werden de bodem ingeslagen door het laconieke antwoord van de portier, dat hij aanwezig was en reeds op mij zat te wachten.

Hij legde mij uit, hoe ik bij zijn kamer moest komen, maar omdat het nogal ingewikkeld klonk, besloot hij zover met mij mee te lopen.
“Het is niet druk op het ogenblik en mijn collega zit er toch.” Dankbaar nam ik het aanbod aan en we gingen op weg.
We liepen door eindeloze, donkere gangen en tot overmaat van ramp zag ik, dat het al bijna vier uur was. Ook dat nog, schoot door mij heen, straks kom ik nog te laat en dan begint de kennismaking al goed.
“Zijn we er nou nog niet, zei ik ietwat geïrriteerd.”
“Maak je niet zo druk meisje, dan wacht hij maar even.

Dat antwoord maakte mij nog bozer. Jij hebt gemakkelijk praten, dacht ik. Er zat echter niets anders op dan maar mee te lopen, want in m’n eentje kon ik de weg toch niet vinden.
Toen we echter weer een hoek omgingen en ik zag, dat het al tien over vier was, was mijn geduld op“Weet u nou echt wel zeker, dat we zo goed lopen? Ik ben al laat en straks krijg ik er moeilijkheden mee. Ik denk, dat ik maar…” Ik draaide mij om en wilde boos weglopen, toen een hand mij tegenhield.

“Je krijgt er geen moeilijkheden mee, meisje. Akersloot, aangenaam.”
Verbaasd keek ik in de twinkelende ogen van de portier.ASTRID ESSED

COLUMN GEPUBLICEERD IN DE NIEUWE BIJLMER

5 JANUARI 1995

Re: Column Astrid Essed/''Vier Uur''

Ko' u' trei f'tachi na-in na krutu, sondro fu go mech trôbi, m'e beg' unu baya.


Aldus het onderschrift van een idioot die zelf 1x24 uur trôbi zoekt en vooral scheldt, raast en tiert.


Astrid veel succes in het nieuwe jaar en ga vooral zo door met het weghalen van deze luizen als xzq gestoord uit je pels big_smile

The world is a dangerous place, not because of those who do bad things, but because of those who look on and do nothing." – Albert Einstein 

3 (edited by xzqc33 2018-01-06 16:17:44)

Re: Column Astrid Essed/''Vier Uur''

Deze is voor de dooie vis jorka barkoiki:

De mogammedoenen willen zograag:


MEISKES VAN DRIE JAAR VOOR HET LEVEN VERMINKEN AAN DE GENITALIËN, EN DAT HEET: “GOD'S WERK AFMAKEN". LEUK HÈ? DE ENIGE LOL DIE MOESLIEMAS NOG ZOUDEN KUNNEN HEBBEN IN HUN LEVEN, HET ORGASME, WORDT ZE  NOG AFGEPAKT OOK. INDERDAAD: IESLAAM IS "GODSDIENST VAN DE VREDE".


Volhouden teefjes, besnijdt ze tot op het bot. Als ene moegamedoense een orgasme krijgt, zo staat in de geilige gooraan, is ze zowel door haar meester als ook door de geile satan geneukt. "zonder die satan erbij was zij dus niet klaar gekomen", zo staat in de geilige boeken. Maar dus iensj alla: zij heeft metj het orgasme laten merken, dat ze door satan is bewipt, en dus moet zij gedood worden. Dit kan door haar vader, stiefvader, buurman, broer, oom, zoon, kleinzoon.


Wat wel belangrijk is:


VOOR HET DODEN VAN EEN VROUW DIE EEN ORGASME MOCHT HEBBEN BELEEFD, AL-DAN-NIET GE-FAKED (hahaha), KUNNEN DE MOEGAMMEDOEMSE MANNEN DE WERPSTENEN VAN "MORT SUBITE" GEBRUIKEN. DEZE STENEN GOOIEN ALTIJD RAAK. VOOR MINDER DAN HONDERD EURO IS ZO EEN BOERKATEEF GEBRUIKSVRIENDELIJK EN DUURZAAM GEDOOD (YES YES YES). DE IESLAAM IS DE WAANZIN VAN DE VREEEEDE BAYA". SATAANHAHAHOEHOE  AKBAAR EN DE TEEF KOMT NOOIT MEER KLAAR (hahaha)

Ko' u' trei f'tachi na-in na krutu, sondro fu go mech trôbi, m'e beg' unu baya. smile

Re: Column Astrid Essed/''Vier Uur''

hhh

Ko' u' trei f'tachi na-in na krutu, sondro fu go mech trôbi, m'e beg' unu baya. smile

5 (edited by xzqc33 2018-03-25 14:05:45)

Re: Column Astrid Essed/''Vier Uur''

Voor de mensen die nog in opgeilsprookjes geloven (moesselmannetjes en hoerkaboeren, er is goet nieuws:


MOGGAMEDOEMSE DJIE-HAAT-DISTEN (MET EEN VOLLE SPAARKAART) DIE NA 1 JANUARI 2018 DOOD WILLEN ("KABOEM" ZEGT DAN DE BOMGORDEL), KRIJGEN NIET 7 MAAGDEN VOOR HET HEMELSE NEUKWERK, NIET 72 MAAGDEN. NEE NEE NEE: DE GROOTMOEFTIE ALLAH ZELF HEEFT IN OVERLEG MET SATAN (EVEN DIENS NAAM KWIJT), DE EGEL GABRIOLA EN MOGGAMED (DE WOESTIJNRAT) BESLOTEN, OM TEGEN ALLE OUDE AFSPRAKEN IN, DE BELONING VANAF NU TE STELLEN OP 744 MAAGDEN. U LEEST HET GOET: ZEVENHONDERDVIERENDERTIG MAAGDEN. MAAK VOORT, DE ONTWAARDING VAN DE SPROOKJESMAAGDEN GAAT HARDER DAN DAT VAN DE ESSERDEE.


MUSSELMANNETJS DIE NU NIET DOOD WILLEN, GAAN TOCH ZO LELIJK DE BOOT MISSEN. DIT IS JOUW GROTE KANS, MEER KAN ALLA NIET DOEN. VERGEET NIET: DIT IS EEN OP=OP AANBIEDING


Zegt het voort zegt het voort Hema, Kruidvat, Blokker, C&A, Bijenkorf, Action, Jumbo en Albert Heijn hebben tesamen nog nooit zo een mooie aanbieding gelanceerd. Dit kan alleen uit de hemel komen baya. Dit is om van te kwijlen boi: 722 hoern vermomd als onnozele maagden: nie je kka hoor. Dit maakt 722 nieuwe muslims in de hemel elke aardse 3 maanden (d.i. gemiddelde drachttijd in de kaka-hemel. Heerlijk moet het zijn, om in sprookjes te geloven. voor de moesselmannekense boerkannos hoeren van de Saramacca strâti dritent-na-fo, een kunstje van niks zakmazegge. Ik zou zeggen: "Laat ploffen, die bomgordel, en mag de iemaam het goede voorbeeld geven".


De goeroetoes baya

Ko' u' trei f'tachi na-in na krutu, sondro fu go mech trôbi, m'e beg' unu baya. smile

Re: Column Astrid Essed/''Vier Uur''

hhh

Ko' u' trei f'tachi na-in na krutu, sondro fu go mech trôbi, m'e beg' unu baya. smile