Topic: De moord op Jerry Dilloe

De moord op Jerry Dilloe in 1997 in Den Haag, en de vete die de moord heeft veroorzaakt, wie kan me daar meer over vertellen?

Re: De moord op Jerry Dilloe

Ik heb voor je ge-Googled (was dat zo moeilijk??)

Vrijdag 17 januari 2014 18:25:40 Op 16 april 1997 wordt de Hindoestaan Jerry Dilloe geliquideerd in de Smitstraat in Den Haag. De verdachte heeft in totaal achttien keer geschoten op het slachtoffer. Verdachte B. zou later die avond nog drie personen hebben beschoten hebben op het Paul Krugerplein. Deze werden echter niet getroffen. De misdaadsite Telecrime heeft een uitgebreide reconstructie gemaakt van de Surinaamse onderwereldoorlog in Den Haag. De moordenaar van Jerry Dilloe wordt uiteindelijk aangehouden en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Maar daarmee is de moord op Jerry Dilloe niet afgedaan. Er volgen een reeks moordaanslagen en schietpartijen die allemaal gelinkt kunnen worden aan de liquidatie van Dilloe. Maar de Surinaamse onderwereldoorlog beperkt zich niet alleen tot Den Haag. In Rijswijk vinden gewelddadige schietpartijen plaats, in Zoetermeer wordt een verdachte aangehouden die een stoffelijk overschot proberen te begraven van iemand die met vijf pistoolschoten door het achterhoofd is geliquideerd en er wordt ook iemand vermoord in Eindhoven. Het zijn allemaal represaillemaatregelen van groepen die behoren bij het geliquideerde slachtoffer Jerry Dilloe en de veroordeelde moordenaar B. Ook Marokkanen die bevriend zijn met de familie Dilloe worden betrokken bij gewelddadige aanslagen en schietpartijen. En verschillende bendeleden die niet tot de families behoren beginnen ook aanslagen te plegen op elkaar. Op juli 1997 vindt er een achtervolging plaats tussen de inzittenden van een Toyota en Honda in Rijswijk. Vanuit beide auto's wordt tientallen keren geschoten. De vier inzittenden van de achtervolgde Toyota schieten zelfs dwars door hun achterruit op de achtervolgers. Een 26-jarige man raakt zwaargewond door de schietpartij maar weet de aanslag te overleven. Het was de chauffeur van achtervolgers in de Honda. De schietpartij zou een represaillemaatregel zijn voor de moord op Dilloe. Op 5 januari 1998 nemen personen uit de groep B. represailles voor de schietpartij in Rijswijk. Een 20-jarige Marokkaan, die tot de intimi van de familie Dilloe gerekend kan worden, raakt zwaargewond tijdens een schietpartij in de Vlamingenstraat in Den Haag. Het slachtoffer vlucht achtervolgd door de daders een kledingzaak in. Met de roltrap gaat het slachtoffer naar de eerste etage. De daders hebben maar liefst 45 keer geschoten op het slachtoffer in het bijzijn van zes klanten en vier personeelsleden. De Marokkaan wordt vijf keer getroffen maar ook hij kan de moordaanslag overleven. -

stond op www.crimescene.pro

Re: De moord op Jerry Dilloe

Bedankt voor je reactie. Deze informatie had ik al. Ben eigenlijk op zoek naar mensen die wat kunnen vertellen over de moorden die voor de moord op jerry dilloe plaats vonden. Dat gaat om moorden vanwege dezelfde ruzie.