1 (edited by Bally 2006-07-28 01:01:12)

Topic: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Even de zaken in perspectief brengen aangezien Antillianen altijd de por' neng krijgen terwijl anderen grotere hoeveelheden het land inbrengen.

Hier een bericht van een Nederlands breezertje dat vandaag op de Dominicaanse Republiek gepakt is met niet minder dan 22.27 kilo in haar koffer.

Het lief kind had zelfs overvracht, want bij Martinair mag je maar 20 kilo hebben.

Ff kijken als de Nederlandse pers de zaak net zo zal opblazen als wanneer een bolletjesslikker gepakt wordt, want 22.27 kilo, daar heb je heel veel swar'mangs voor nodig om dat te kunnen transporteren.

Ma' goed, nu ziet men weer dat het niet de Antillianen zijn die Nederland voorzien van neusvim.

Ach, wat een arm kind, zal de koningin een lief woord tot haar richten zodat ze strafvermindering krijgt of de straf in Nederland mag uitzitten?
Zal men met twee maten wegen?

Als het aan de Dominicanen ligt niet, want en dan is ze vet over de 30 als ze weer vrij komt.

Apresan RD holandesa con 22 kilos coca o heroína 12:44 PM
http://www.elnacional.com.do/app/article.aspx?id=59566

HIGÜEY.- Una joven holandesa de 18 años fue apresada ayer por agentes de la Dirección Nacional de Control de Drogas (DNCD) cuando intentaba llevarse al exterior más de 22 kilos de cocaína o heroína.

Mandy Adriana Patricia Pijnenburg, fue detenida anoche a las 8:30 cuando se chequeaba para abordar el vuelo 607, de la línea Martinair en el aeropuerto de Punta Cana, con destino a Amsterdan, Holanda.

Según los informes, la joven presentaba un "perfil sospechoso", por lo que fue llevada a la oficina de la DNCD en dicha terminal, donde fue requisada por los agentes antinarcóticos, encabezados por el mayor de la Fuerza Aérea Dominicana Elvis Antonio Pérez Pinea, y en presencia del fiscal adjunto, licenciado Darío Rodríguez Morla.

La DNCD dijo que la holandesa llevaba 19 paquetes de un polvo blanco, que se presume se trata de cocaína o heroína, envueltos en material plástico, untados de grasa y tapados con sábanas, con un peso de 22.27 kilogramos.

En la Fiscalía se dijo que la joven Pijnenburg será llevada al mediodía de hoy por ante el juez de la Instrucción del Distrito Judicial de La Altagracia, a fin de regularizar su prisión.

La Dirección de Investigaciones Criminales de la Policía informó que desmanteló dos puntos de venta y distribución de drogas ubicados en La Otra Banda.

El coronel licenciado Luis José Sánchez dijo que se decomisaron alrededor de 170 porciones de cocaína, 116 de crack y 19 de marihuana, durante allanamientos realizados en Línea Nueva y La Antena.

El oficial señaló que sus agentes incautaron además 2 balanzas, 41 dólares, cuatro celulares, un motor Suzuki y un revólver Smith and Wesson, calibre 38, número 26K2206, que había sido sustraído hace poco a un comerciante de la zona.

- Por JUAN RAMON INIRIO

Grtz. Bally
www.sabroso.cjb.net

"I pray that the Lord may undeceive my ignorant brethren, and permit them to throw away pretensions, and seek after the substance of learning." by African-American abolitionist David Walker, in his "Appeal to Colored Citizens of the World" in 1830.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

En hier nog wat:
18-jarige Nederlandse met 20 kilo coke gepakt

http://www.nu.nl/news/789747/14/18-jari … epakt.html

Uitgegeven: 27 juli 2006 20:41

SANTO DOMINGO - Een 18-jarige Nederlandse is op het vliegveld Punta Cana in de Dominicaanse Republiek gearresteerd met meer dan 20 kilo cocaïne in haar bagage. Dat heeft een woordvoerder van de DNCD, de Dominicaanse antidrugseenheid, donderdag bekendgemaakt.

De Nederlandse werd gearresteerd toen ze in een vliegtuig naar Amsterdam wilde stappen. Ze verklaarde te zijn geronseld door een drugsbende om de cocaïne naar Nederland te smokkelen.

De Dominicaanse Republiek heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot doorvoerhaven voor cocaïne uit Colombia naar Europa en de Verenigde Staten.

Momenteel zitten er 45 Nederlanders gevangen in het Caribische land, bijna allemaal wegens drugsdelicten. Het is de grootste groep Europese gevangenen in de Dominicaanse Republiek.

Tya, weet waar je aan begint, of was het bezint eer gij begint?
Breezertje zal moeten brommen, eigen schuld dikke bult.

Waarom laat men 18-jarige meiden alleen op vakantie gaan?
Hoeveel zou ze krijgen om die 22.27 kilo te smokkelen? Is dat het waard om nu iets van 10 of 15 jaar te moeten brommen?

Grtz. Bally

"I pray that the Lord may undeceive my ignorant brethren, and permit them to throw away pretensions, and seek after the substance of learning." by African-American abolitionist David Walker, in his "Appeal to Colored Citizens of the World" in 1830.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Bally,

Jij weet net zo goed als ik dat zolang er vraag zal zijn, de aanbod er ook zal zijn en dit soort koeriers/magico's er altijd zal zijn...

Waar ik eigenlijk meer benieuwd naar ben is wat de movements zijn in het grotere plaatje...

Hoe lang denk je dat Plan Colombia nog door zal gaan? Hoe lang is het wachten op een progressieve President in Colombia die korte metten maakt met de Amerikaanse invloed aldaar en dus ook in de regio?

Hope to hear from you about your thoughts regarding this...

Rasta is the connecting factor between all religion... That's why Chalice-pipe Ha Fi Bun!!!!

JAH RASTAFARI!!!

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Is het westen menens om van de drugs af te komen?
Ik denk van niet. Slechts een tiende deel van de in Irak gebruikte munitie is nodig om de drugsproducerende haarden plat te gooien.

Probleem opgelost.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Beste mensen,

Wist u dat Europese mogendheden vaker oorlog met China hebben gevoerd om opium? De eerste opim oorlog duurde van 1839-1842.  Vanwege het feit dat bijna 10% van de Chinese mannen aan opium verslaafd waren verbood China de import van opium uit met name de gouden driehoek(Birma, laos en Vietnam). Engeland, verantwoordelijk voor het vervoer van grote partijen opium naar China, pikte dit niet en begon een oorlog met China. De Chinezen werden verpletterend verslagen en moesten ingevolge het verdrag van Nankin accepteren dat de Engelsen doorgingen om opium naar China te vervoeren. Velen Chinezen raakten hierna verder verslaafd.

Vandaag de dag doet men alsof het vervoeren vqn drugs door de derde wereld is uitgevonden, niets is minder waar.


Johan, alias Jopie

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Update

do 22 mrt 2007
19-jarige Tilburgse 10 jaar de bak in
AMSTERDAM - De Tilburgse Mandy Pijnenburg (19) die betrapt werd op coke-smokkel, moet tien jaar in de cel in de Dominicaanse Republiek.

Vader Bart Pijnenburg: 'Ik weet dat onze dochter fouten heeft gemaakt. Ze is door een loverboy gedwongen de koffer met twintig kilo cocaïne mee te nemen'.
De rechter deed gisteren meteen na behandeling van de zaak uitspraak. De familie, haar moeder woonde de zitting bij, hoopte tegen beter weten in dat er een lagere straf uit zou rollen. Overplaatsing naar Nederland is er niet bij omdat de Dominicaanse Republiek geen uitwisselingsverdrag heeft met Nederland. Bij goed gedrag mag ze wellicht de helft van haar straf buiten de gevangenis (maar binnen de landsgrenzen) doorbrengen.

Tya, hoezo gedwongen? Betere opvoeding thuis en je dochter gaat niet om met loverboys. En lekker straf uitzitten in het land van het delict. Als ze terugkomt naar Nederland spreekt ze vloeiend Spaans met dominicaanse tongval.

Grtz. Bally
www.sabroso.cjb.net

"I pray that the Lord may undeceive my ignorant brethren, and permit them to throw away pretensions, and seek after the substance of learning." by African-American abolitionist David Walker, in his "Appeal to Colored Citizens of the World" in 1830.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

What shall I say Bally,

Ik hoop dat het een goede waarschuwing is voor andere lieden die dit nog van plan zijn. Ik persoonlijk snap het niet dat een persoon uit nederland, waar je toch genoeg mogelijkheden hebt jezelf van een eerlijke boterham te voorzien, dit soort risicos neemt.

En inderdaad, tegenwoordig geeft men de loverboys wel erg vaak de schuld. Ik las laatst een plan binnen de gemeente Den-Haag om Loverboys harder aan te pakken door middel van de politie en het OM meer bevoegdheden te geven.

Jaja dacht ik toen, elke marokkaan/surinamer/antilliaan in een mooie auto en een blanke vrouw bij zich is dan in de picture voor ons "neutrale politiekorps"

Het idee van een Joodse Staat in Palestina ontstond in een tijd toen koloniaal bestuur in het nabije oosten en elders nog niet ter discussie stond, zelfs niet door de slachtoffers. Toen dit idee echter op het punt stond gerealiseerd te worden was het verzet tegen buitenlandse interventie en vreemde overheersing een steeds sterker wordende beweging geworden.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Faycel, de lieden die zich aan dit soort zaken schuldig maken zijn van het soort dat je in je YouTube filmpje hebt laten zien. Totaal ignorant. Lezen nooit de krant, kijken/luisteren nooit naar het nieuws en denken zelf niet verder dan hun neus lang is. En in die neus hangt dan meestal nog een geur van een of ander roesmiddel.
Nee, de buitenlandse gevangenissen zullen nog vaak genoeg dit soort types te gast krijgen. En die gasten die in Thailand gevangen zitten mogen wat mij betreft nog zo zielig doen, ik geloof er niets van dat zij onschuldig zijn. Maar ja ze zijn allemaal wit. Dus dan zijn ze toch o zo zielig. En die buitenlanders toch o zo slecht. UItzondering zijn natuurlijk de VS. Als die een klein dealterje voor lange tijd willen opsluiten wordt ie zo uitgeleverd. Rare wereld leven we in.

Receptuur voor geluk:
Verwacht niets,  dan heb je altijd genoeg.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Faycel, bij een Nederlandse rechter had het loverboy verhaal wellicht geholpen, maar die Dominicanen zijn niet gek, en trappen daar niet in.

Als een loverboy tegen zo een meid zegt, spring voor de trein gaat ze het toch ook niet doen.

Het zijn altijd de mensen die gauw een slag willen slaan zonder te werken. Zoals je zegt, zoveel mogelijkheden om in Nederland eerlijk aan een boterham te komen, en toch doet men zo dom, terwijl men weet dat de straffen niet mals zijn.

Ik weet het niet hoor, maar gelukkig heeft de natuur me gezegend en heb ik geen dochters. Maar als ik een dochter had, dan zou ze ook al was ze 18 niet alleen op vakantie gaan.

Die ouders wisten best wel in welk milieu hun dochter rondliep, en als ze geen maatregelen getroffen hebben, dan moeten ze nu niet janken, en zielig doen dat het kind hier in Nederland de straf moet uitzitten.

Nee, want mensen die hier in Nederland gestraft worden vervallen door de lage straffen weer in de fout. Als zij terugkeert, flikt ze nooit meer een crimineel feit.

Jammer voor de loverboys, maar bij haar terugkeer lust ze die ook niet meer, want ze gaat nu op de lovergirl toer, a sma ow ler’ grietie dape.

Grtz. Bally
www.sabroso.cjb.net

"I pray that the Lord may undeceive my ignorant brethren, and permit them to throw away pretensions, and seek after the substance of learning." by African-American abolitionist David Walker, in his "Appeal to Colored Citizens of the World" in 1830.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Faycel wrote:

Jaja dacht ik toen, elke marokkaan/surinamer/antilliaan in een mooie auto en een blanke vrouw bij zich is dan in de picture voor ons "neutrale politiekorps"

hawhawhawhawhaw, dan moet je maar niet met witte vrouwen in mooie auto's rijden!! ; Dat zal je leren !!!

assumption is the mother ... of all fuckups

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

die witte vrouwen zijn undercover. zij trekken juist de aandacht van de politie.hahahgihig

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Juistem. Ze trekken de aandacht van het korps voor de kruimeldieven en de grote witte maffia gaat met het grootste gestolen spul ervandoor. lol

"Those who use religion for their own benefit are detestable. We are against such a situation and will not allow it. Those who use religion in such a manner have fooled our people; it is against just such people that we have fought and will continue to fight".

Mustafa Kemal Atatürk

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

En die grote witte maffia bazen hebben veelal latijns amerikaanse vrouwen.

Het idee van een Joodse Staat in Palestina ontstond in een tijd toen koloniaal bestuur in het nabije oosten en elders nog niet ter discussie stond, zelfs niet door de slachtoffers. Toen dit idee echter op het punt stond gerealiseerd te worden was het verzet tegen buitenlandse interventie en vreemde overheersing een steeds sterker wordende beweging geworden.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Voorzanger Naks Kaseko Loko met drugs aangehouden
Imago gemeenschapscentrum NAKS besmeurd

door Ebu Jones

24/04/2007

Paramaribo - Het gemeenschapscentrum Naks is ernstig in verlegenheid gebracht met de arrestatie van August Muringen, alias Stoffi, voorzanger van de muziekformatie Naks Kaseko Loko, die probeerde cocaïne naar Nederland te smokkelen.

Muringen werd vorige week woensdag op Schiphol aangehouden met een onbekende hoeveelheid cocaïne in zijn schoenzool. “Het bericht heeft ons donderdagochtend vroeg bereikt dat een lid drugs Nederland probeerde binnen te smokkelen”, bevestigt Clifton Braam, hoofd Public Relation van Naks. De muziekformatie is door RU Promotions uitgenodigd voor een tournee in Nederland. Muringen reisde de groep reeds op 18 april vooruit. Vandaag vertrekken zeventien man voor de ongeveer drie weken durende toer, met optredens op tien verschillende lokaties. De groep keert op 20 mei terug, waarna een nieuwe cd op de markt zal verschijnen.

De arrestatie van Stoffi komt hard aan voor Elfriede Baarn, voorzitter van Naks, en voor de organisatie. Naks Kaseko Loko is één van de afdelingen van Naks. De handelingen van Muringen leggen een domper op de feestvreugde van de organisatie, die op 4 mei 60 jaar bestaat. “Het is niet prettig dat Naks, die een rolmodel is voor de jeugd, negatief in de publiciteit komt.” De organisatie kwam ongeveer anderhalf jaar geleden al negatief in het nieuws toen een ander lid (Carlos Aaron...red.) berecht was voor een andere drugsgerelateerde zaak. Die zaak stond echter helemaal los van Naks, wat niet gezegd kan worden van de huidige.  “De aanhouding van Muringen komt zwaarder aan, in vergelijking met die van Aaron, omdat Muringen niet privé op reis was. Het toernee was onder de paraplu van Naks,” jammert Baarn.

De organisatie Naks heeft ondertussen haar verontschuldiging aangeboden aan de Nederlandse Amabassade, die vele projecten van Naks sponsort.
PR-officer Braam vindt het jammer dat een lid van de groep toch gezwicht is, ondanks het Naks-bestuur tot het laatste moment gewaarschuwd heeft tegen mogelijke verleiding van drugstransport. Naks distancieert zich van illegale praktijken van leden. “Tot op een bepaald punt zijn leden verantwoordelijk voor hun eigen daden”, aldus Braam. In dit kader is niet de organisatie Naks aangehouden, maar de persoon Muringen. “Daarom gaan we normaal door”.-. 

Bron: De Ware Tijd

No Bruya.

Misschien was de hoeveelheid bestemd voor eigen gebruik want hoeveel kan je namelijk meenemen in een schoenzool?

In de krant van vandaag wordt morgen de vis verpakt!!!!

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Als je een blokhak aan hebt toch wel zeker een paar ounces... wink

Mijn geweten telt, niet het oordeel van een mens.
DESIRE DELANO BOUTERSE IS PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME!!!
Dete hai bhagwan ko dhoka insaan ko kja choren ge (Als men zelfs in staat is te trachten om God te bedriegen, dan zullen zij de mens niet ontzien)

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Hmm, Patricia. Spreek je uit ervaring? big_smile
Die blokhakken waren toch uit de jaren 70 of heb ik iets gemist?
En ja, als je anno 2007 blokhakken aantrekt dan vraag je erom.


No Bruya.

In de krant van vandaag wordt morgen de vis verpakt!!!!

17 (edited by Honda 2007-04-24 15:59:21)

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Stel nou dat die zool van die heer 5 centimeter dik is en hij maat 45 schoenen draagt.Een gedeelte van de zool;de hak kan dan 10 centimeter hoog zijn.De zool wordt uitgehold met  wandjes van de "zool" van 1 centimeter dik.Dan heb je een opslagplaats gevormd van;

3 cm×7 cm×30 cm=630cm³ ( zool ) van de halve zool.
4cm×5cm×4cm=80cm³ in de hak.

beide schoenen hebben dan een bergmogelijkheid van:
2×630=1260cm³
2×80=160cm³
--------------------
Totaal=1420 cm³ kan die man aandrugs vervoeren.
Dat is al gauw een bakje van 11 cm × 11 cm × 11 cm.In dat bakje kan met gemak 750 gram vervoerd worden.

Om de zaak te camoufleren kan er een broek met een grote kof gedragen worden als in de jaren 70.Mooie combinatie hoge schoenzolen met hak en een broek met wijde kof.
    big_smile    big_smile    big_smile
lol lol
lol lol

De leugen heeft korte benen en is kortademig.

18 (edited by Basis 2007-04-24 16:01:51)

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Wow, aan deze uitleg kan zelfs Al Bundy (Married with children) niet tippen. big_smile

No Bruya.

In de krant van vandaag wordt morgen de vis verpakt!!!!

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Basis wrote:

Hmm, Patricia. Spreek je uit ervaring? big_smile
Die blokhakken waren toch uit de jaren 70 of heb ik iets gemist?
En ja, als je anno 2007 blokhakken aantrekt dan vraag je erom.


No Bruya.

wink  Okay, comboy-schoenen dan? lol

Mijn geweten telt, niet het oordeel van een mens.
DESIRE DELANO BOUTERSE IS PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME!!!
Dete hai bhagwan ko dhoka insaan ko kja choren ge (Als men zelfs in staat is te trachten om God te bedriegen, dan zullen zij de mens niet ontzien)

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Honda wrote:

Stel nou dat die zool van die heer 5 centimeter dik is en hij maat 45 schoenen draagt.Een gedeelte van de zool;de hak kan dan 10 centimeter hoog zijn.De zool wordt uitgehold met  wandjes van de "zool" van 1 centimeter dik.Dan heb je een opslagplaats gevormd van;

3 cm×7 cm×30 cm=630cm³ ( zool ) van de halve zool.
4cm×5cm×4cm=80cm³ in de hak.

beide schoenen hebben dan een bergmogelijkheid van:
2×630=1260cm³
2×80=160cm³
--------------------
Totaal=1420 cm³ kan die man aandrugs vervoeren.
Dat is al gauw een bakje van 11 cm × 11 cm × 11 cm.In dat bakje kan met gemak 750 gram vervoerd worden.

Om de zaak te camoufleren kan er een broek met een grote kof gedragen worden als in de jaren 70.Mooie combinatie hoge schoenzolen met hak en een broek met wijde kof.
    big_smile    big_smile    big_smile
lol lol
lol lol

Yu tyar' en yere...! :lol :  lol  lol

Mijn geweten telt, niet het oordeel van een mens.
DESIRE DELANO BOUTERSE IS PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME!!!
Dete hai bhagwan ko dhoka insaan ko kja choren ge (Als men zelfs in staat is te trachten om God te bedriegen, dan zullen zij de mens niet ontzien)

21 (edited by VB 2007-04-24 17:28:29)

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Honda,
Okay, laat wij even van uitgaan: 750 gram.

Wat heeft dat gekost? wholesale prijs smile. Op Aruba kost het volgens kranten  ca. 2000 euro per kilo (whole sale).
Wat zal het opleveren? Whole sale prijs? smile Verkoopprijs wholesale Euro. 20000? (althans weer volgens NL kranten).
Verschil 18000 euro per kilo. Bij 750 gram zou dat 13500 euro opleveren.
Is het de moeite waard? Dat krijg je toch bijna als uitkering in NL? Dat is bij  deze meneer.
Als je loverboy verhaal neemt, dan moet haar ticket verblijf etc en pamperen toch zeker Euro. 1500 hebben gekost.
Blijft Euro 12000 over.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Kondreman
Brada nanga sisa

Mi Sempa ego taki wan sani :
A drugsprobleem , ano wan probleem fu a derde wereld .
A probleem fu a derde wereld na a wapenhandel .

Het westerse wereld wil ons doen denken en geloven dat wij , burgers uit de derde wereld de oorzaker zijn .

Drugs wordt per Orion militair transport vliegtuig naar de westerse wereld overgevlogen en vergeet de marine niet .

Hier in Holland schieten mobiele laboratoria´s als paddestoelen .
Vraag en aanbod = Dat is economie .

Kunnen jullie nog herinneren : Politici /politie werken samen met zgn undercovers . Brada nanga sisa , mi e bedoel na IRT-AffAIRE .
Fawaka nanga van Traa ?

BVD taki , a man e fuck a economia op .

Resumerend ,
Oeno probleem na a WAPENHANDEL .
Iffu yu wan tjari na tori kon , mi no e span .
Maar , no go njang na tori , no seri gi yu egi brada nanga sisa .

Denki na clip .

Tan bun
Soso lobi

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Ma’Basis als het voor eigen gebruik was, dan hoefde hij het toch niet uit Suriname mee te nemen, aangezien hij het in Nederland bogo bogo kan vinden.

Ma’welke schoenen had hij aan? Misschien had hij een kwenko aan. Weet je nog wat die kwenkos zijn, die hoge heren hakken schoenen jaren 70.

Grtz. Bally
www.sabroso.cjb.net

"I pray that the Lord may undeceive my ignorant brethren, and permit them to throw away pretensions, and seek after the substance of learning." by African-American abolitionist David Walker, in his "Appeal to Colored Citizens of the World" in 1830.

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

Ach, ik heb voornamelijk dochters en die hebben nog nooit iets crimineels gedaan. Is een kwestie van opvoeding.

25 (edited by Mayo 2007-04-25 04:45:50)

Re: Drugssmokkelaars en bolletjesslikkers

De twee criminelen hieronder lieten altijd doen overkomen dat door hard werken zij hun geld verdienden.
"Al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald het wel."


Press Release - Defendants Sentenced In Surinamese Ecstasy Money Laundering Scheme, US Attorney Reports

LAWFUEL.com - Law News Release Service - R. Alexander Acosta, United States Attorney for the Southern District of Florida, Brian J. Wimpling, Special Agent in Charge, Internal Revenue Service, Criminal Investigation Division, (IRS-CI), Miami Field Office, and Mark R. Troutville, Special Agent in Charge, Drug Enforcement Administration (DEAD), Miami Field Office, announced the sentencings of Madjied Ali Samsoedien, a/k/a “Jerry,” Nancy Karrsenhout, and Angel Soler, following their convictions for conspiring to launder drug proceeds. United States District Judge Cecilia M. Altonaga sentenced the three defendants following sentenc United States citizen, who resides in Miami.

Specifically, Judge Altonaga sentenced Samsoedien to a 210-month term of imprisonment, a two-year term of supervised release, and forfeiture of $1,333,000 in United States currency. Soler was sentenced to a 101-month term of imprisonment, a three-year term of supervised release, and forfeiture of $800,000 in United States currency. Karrsenhout was sentenced to an 80-month term of imprisonment, a two-year term of supervised release, and forfeiture of $560,000 in United States currency. The sentencings followed a four-week trial before Judge Altonaga that concluded on June 2, 2006.

The defendants’ convictions arose out of their involvement in a multi-year scheme to launder the proceeds of a large-scale Ecstasy trafficking scheme resulted in a series of prosecutions starting in late June 2001 in an Organized Crime Drug Enforcement Task Force (“OCDEFT”) investigation known as Operation Purple Haze. In a two-year period from mid-2001 through mid-2003, Operation Purple Haze yielded over 20 convictions for Ecstasy trafficking offenses. This prosecution of Samsoedien, Karrsenhout, and Soler stemmed from a separate OCDEFT investigation known as Operation Endurance II in which Samsoedien and Soler were designated as OCDEFT Regional Priority Organization Targets.

Starting in 1998, sources of Ecstasy from Suriname began smuggling increasing amounts of Ecstasy into South Florida through couriers traveling into Miami International Airport. At trial, the evidence showed that Samsoedien, Karrsenhout, and Soler execute Samsoedien and Karrsenhout, who are married, used Liberty Imports, an import-export company, to launder the proceeds of Ecstasy sales. Acting at Samsoedien’s direction, Ecstasy traffickers would deliver cash drug proceeds to various individuals in Miami, including defendant Soler. Rather than smuggle the cash to Suriname, purchasers working for Liberty Imports would use the cash drug proceeds generated in Miami to purchase goods on behalf of Liberty Imports for export to Suriname and resale to Samsoedien’s and Karrsenhout’s customers in Suriname.

Samsoedien and Karrsenhout would use revenues generated by Liberty Imports through the goods purchased with drug proceeds to repay sources of supply in Suriname. They also would use these revenues to obtain additional items for resale. B under the name A and L Export-Import. Soler would dispense the funds at Samsoedien’s and Karrsenhout’s direction. From November 2000 through June 2002, Soler issued $777,000 in checks to be cashed by a Liberty purchaser. The Liberty purchaser then would use the cash to buy more goods to export to Suriname for resale by Samsoedien and Karrsenhout. All of the checks were purposely structured in amounts of $10,000 or less, so as to prevent the generation by the banks of Currency Transaction Reports, which are reports that banks are legally required to submit to the government for transactions involving cash in excess of $10,000.

Mr. Acosta stated: “Federal law enforcement is committed to vigorously rooting out all offenders, both nationally and internationally, who infect the stream their liberty and their property.” Mr. Acosta commended the investigative efforts of the IRS and the DEA. The case was prosecuted by Assistant U.S. Attorney Michael Davis.

A copy of this press release may be found on the website of the United States Attorney's Office for the Southern District of Florida at www.usdoj.gov/usao/fls . Related court documents and information may be found on the website of the District Court for the Southern District of Florida at http://www.flsd.uscourts.gov/ or on http://pacer.flsd.uscourts.gov/ .