1 (edited by Lasede_Bouta 2017-10-16 05:18:40)

Topic: Een conservatieve golf overspoelt de wereld.

Gisteren waren er twee zaken, die sterk mijn aandacht trokken. In de eerste plaats de nieuwste peiling van Maurice de Hond, waaruit bleek, dat de nieuwe regering, zonder nog maar een handeling verricht te hebben al op acht zetels verlies staat. Daarentegen heeft de sprankelende partij van Thiery Baudet, Forum voor Democratie, voor een vervijfvoudiging van het huidige aantal zetels in het parlement gezorgd, als op dit moment verkiezingen zouden worden gehouden.


Het tweede punt welke aandacht trok, was de overwinning in Oostenrijk van Sebastian Kurz van de rechtse Ovp, waardoor hij op 31-jarige leeftijd de jongste regeringsleider ooit in Europa is geworden. Dus ook Oostenrijk heeft afgelopen zondag de verschuiving naar rechts in het politieke spectrum bevestigd.


De reden voor de verschuiving naar rechts is het gegeven, dat het electoraat haar geloof in de politiek is kwijtgeraakt, doordat deze het probleem van het huidige tijdsgewricht, de radicale islam, niet naar behoren weet aan te pakken. Rechts daarentegen heeft in diverse europese politieke arena ’s een strengere aanpak van radicale islamisten geeist. Is men in Amsterdam niet van de pot gerukt, als het jarenlang beleid is geweest om religieuze uitingen in het publieke domein achterwege te laten, maar nu voorgesteld wordt, op aandrang van een corrupte PvdA politica van Marokkaanse afkomst, om moslim agentes met een hoofddoek te tooien?


De aanvoeders van de nieuwe wereldwijde conservatieve beweging zijn jong volwassenen van rond de dertig jaar. In de Verenigde Staten moeten de orthodoxe Jood Ben Shapiro en de extravagante homoseksueel Milo Yiannopoulos bij lezingen op Amerikaanse Universiteiten beschermd worden. Het is het bewijs, dat zogenaamde progressieve mensen willen, dat anderen hun politiek correcte wanen als zoete koek dienen te slikken. Ze zijn voor de vrijheid van meningsuiting, zolang hun mening de heersende is.


Tja, zelfs het meest politiek correcte knuffeltje van Nederland, het COC, zit in de hoek, waar nu keiharde klappen vallen. Een paar maanden geleden twijfelde de conservatieve homoseksueel Lennard van Mil openlijk aan het bestaansrecht van het COC en maande haar duidelijke prioriteiten te stellen of zich op te heffen. Hij zette de homoemancipatiebeweging neer als een werkarm van de politieke partij D66. Jammer voor het COC, maar Lennard van Mil kan je echt niet met de omschrijving ‘homofoob’ afpoeieren.


Prioriteiten COC
https://www.youtube.com/watch?v=AEikngVR-Y4

R.I.P. John Baboeram, Harold Riedewald, Kenneth Goncalves, Eddy Hoost, Jozef Slagveer, Bram Behr, Andre Kamperveen, Lesley Rahman, Cyrill Daal, Gerard Leckie, Sugrim Oemrawsingh, Soerendre Rambocus, Jiwansingh Sheombar, Robby Sohansingh, Frank Wijngaarde, jullies roep om gerechtigheid zal nimmer verstommen.
http://www.youtube.com/watch?v=G4CMPyuXAo0

Re: Een conservatieve golf overspoelt de wereld.

De mensen zijn hun verstand kwijt!! Ze  geloven steeds meer in sprookjes.


Het gaat niet meer om idealen maar om eigen persoonlijk gewin.


Als men niet krijgt wat men wil lopen ze massaal weg van de ene partij naar de andere!!


Het is een beangstigend beeld.


Zie maar het geneuzel van Trump in USA, die beloftes heeft gedaan en achteraf letterlijk zegt dat campagne voeren en verandering beloven anders is dan het daadwerkelijke politieke werk om de veranderingen te realiseren.
Hetzelfde geldt voor veel landen en zal ook in Oostenrijk tot grote ellende leiden.


Wat we nu meemaken is beïnvloeding van de politiek via de sociale media, waar oneliners en fake news de boventoon voeren.

'Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht het te zeggen met mijn leven verdedigen.
Voltaire

Re: Een conservatieve golf overspoelt de wereld.

'Het gaat niet meer om idealen maar om eigen persoonlijk gewin.'Maar het meest stuitende is, dat mensen, die persoonlijk gewin voorop stellen, beweren voor de belangen van de gemeenschap te staan. Populair gezegd, Links lullen, maar rechts graaien!, is hun motto.

Adviseur Elatik kostte Amsterdamse politiekorps handenvol geld


Peperdure multiculti adviezen
Door DANIEL VAN DAM
Updated Vandaag, 08:27
Vandaag, 05:30 in BINNENLAND, De Telegraaf


Twee jaar lang werkt de oud-stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik als diversiteitsadviseur voor de politie in Amsterdam. Maar lang niet alle adviezen die Elatik heeft opgesteld, worden openbaar gemaakt. Waarom doet de politie zo krampachtig?


De oud-stadsdeelvoorzitter Elatik wordt op verzoek van korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg van de eenheid in Amsterdam twee jaar geleden ingehuurd om de korpsleiding ’gevraagd en ongevraagd advies’ geven onder meer over diversiteit. Ook schrijft ze een programma ’Politie van Iedereen’ waardoor de politie een betere afspiegeling van de Amsterdamse samenleving moet vormen. Multicultureler. Om zo te voorkomen dat de organisatie draagvlak zou kunnen verliezen in de samenleving.


Het werk van Elatik kost bakken met geld, blijkt uit berekeningen van De Telegraaf. Elatik rekent een ’marktconform tarief’ van 12.000 euro per maand, stelt Aalbersberg eerder in het Algemeen Dagblad. In totaal stuurt Elatik tenminste 21 rekeningen. In de opdrachtovereenkomst staat dat er niet meer dan drie dagen per week mag worden gedeclareerd. Op alle rekeningen factureert Elatik voor onder meer ’gesprekken, interventies en overleggen’ keer op keer het maximum. Dat komt uit op tenminste 250.000 euro.


„Een kwart miljoen is een hoop geld”, zegt oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting. Juist daarom snapt hij het weglakken door de politie niet. „Als er een kwart miljoen euro is betaald, mag je toch weten wat daarmee gebeurd is”, vraagt hij zich af. „Dat is op zijn zachtst gezegd gewoon maf. Dan denk ik: schaam je je voor de adviezen. Anders lak je dat toch niet weg?”


’Kapot geschrokken’


Een goed ingevoerde bron dicht bij de korpsleiding stelt dat de korpsleiding zich zou zijn ’kapot geschrokken’. Zo zou Elatik hebben voorgesteld om allochtonen die solliciteerden voor agent, voor te trekken. Ook al waren ze kwalitatief slechter dan autochtone kandidaten. „Je krijgt er andere kwaliteiten voor terug”, zou Elatik hebben gezegd. Elatik ontkent dit. „Ik ging niet over de diversiteit van het personeelsbeleid”, zegt ze. Toch staat in de opdrachtovereenkomst wel degelijk dat Elatik in het kader van ’diversiteit onderzoek zou doen naar instroom en doorstroom, werving en selectie’.


Volgens de politie zijn de adviezen niet openbaar gemaakt, omdat de adviezen door WOB-specialisten van de politie zijn aangemerkt als ’persoonlijke beleidsopvattingen’ en die hoeven niet openbaar gemaakt te worden.


Naast haar advieswerk schrijft Elatik ook het politie-programma ’Politie van Iedereen’. In het rapport worden vooral veel vragen gesteld, en staan inspirerende quotes zoals: ’Be the change you want to see in the world’ en ’The most effective way to manage change is to create it’. Wat opvalt is dat het politie-programma, qua opzet lijkt op een gemeentelijk antiradicaliseringsprogramma, waarbij de echtgenoot van Fatima betrokken was. Een vriendin van Fatima, Saadia A. T. leidde bovendien dit antiradicaliseringsprogramma maar kreeg afgelopen zomer strafontslag vanwege belangenverstrengeling. Er loopt momenteel strafrechtelijk onderzoek tegen haar.

Volgens Elatik is de opzet van het politie-programma in overleg met de politie zelf opgesteld. De overlap van het gemeentelijke- en politieprogramma is ’vanaf het begin de bedoeling geweest’, bevestigt een woordvoerder van de politie. Maar dan hoefde Elatik toch niet voor een kwart miljoen te worden ingehuurd? „Ze heeft meer gedaan dan rapporten schrijven. Ze heeft ook met mensen gesproken.”


’Spoken’


Van belangenverstrengeling is bij het politieprogramma absoluut geen sprake, zegt Elatik. Een vriendin van Fatima die bij het politieprogramma werd betrokken, is wel eenmaal ingehuurd, erkent Elatik. „Ze heeft op verzoek van een wijkteam-chef van de politie en niet van mij een debatje geleid. Je moet geen spoken zien waar ze niet zijn.” Opvallend daarbij is dat deze vriendin van Elatik weer getrouwd is met een politieman. Volgens een goed ingevoerde bron dicht bij de korpsleiding is de samenwerking met Elatik mede stopgezet, vanwege de ’schijn van belangenverstrengeling’.


De aanstelling van Elatik heeft binnen de Amsterdamse eenheid ’veel kwaad bloed gezet’, stelt de bron. Niet alleen de vergoeding en haar adviezen, maar ook de manier van werken stuitte sommige agenten tegen de borst. Zo worden autochtone agenten door Elatik aangeduid als ’wit’. „Deze vrouw heeft voor polarisatie gezorgd. In plaats van bruggen slaan, ging ze zelf mensen wegzetten als wit. Zij heeft in korte tijd heel veel stuk gemaakt”, aldus de bron.


Elatik is inmiddels niet meer werkzaam bij de politie. Ze heeft zichzelf teruggetrokken vanwege de ’ophef’ over haar persoon en is niet gestopt vanwege de schijn van belangenverstrengeling. Dat is absoluut niet aan de orde, stelt Elatik. Ook de politie weerspreekt dit.

R.I.P. John Baboeram, Harold Riedewald, Kenneth Goncalves, Eddy Hoost, Jozef Slagveer, Bram Behr, Andre Kamperveen, Lesley Rahman, Cyrill Daal, Gerard Leckie, Sugrim Oemrawsingh, Soerendre Rambocus, Jiwansingh Sheombar, Robby Sohansingh, Frank Wijngaarde, jullies roep om gerechtigheid zal nimmer verstommen.
http://www.youtube.com/watch?v=G4CMPyuXAo0

Re: Een conservatieve golf overspoelt de wereld.

Op 21 maart 2018 zullen in Amsterdam historische gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. In de stad, waar zij decennia lang de gemeentepolitiek beheerste en domineerde, zal de PvdA het verdict ‘ten dode opgeschreven’ van het hoofdstedelijke electoraat ontvangen. Deze vorm van waardering heeft de PvdA zelfstandig verdiend.


Annabel Nanninga lijsttrekker FvD Amsterdam


ThePostOnline-columnist en journalist Annabel Nanninga wordt lijsttrekker voor Forum voor Democratie (FvD) in Amsterdam. Zij zal de lijst aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in de hoofdstad op woensdag 21 maart. Dat schrijft zij zondag in haar laatste column als redacteur van TPO.


Over zijn Amsterdamse lijsttrekker zegt FvD-leider Thierry Baudet tegen TPO: ,,Ik ben al jaren fan van Annabel Nanninga. Ze heeft een zeer scherp oog voor wat er misgaat in Nederland en hoe het beter kan en moet. Dat zij nu Forum voor Democratie komt versterken, is als een droom die uitkomt."


Publicist Yernaz Ramautarsing en voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD Anton van Schijndel staan als tweede en derde op de lijst van FvD in Amsterdam. De partij verwacht bij de raadsverkiezingen minimaal zes zetels te behalen, zo staat op de website van de partij.
AD.nl

R.I.P. John Baboeram, Harold Riedewald, Kenneth Goncalves, Eddy Hoost, Jozef Slagveer, Bram Behr, Andre Kamperveen, Lesley Rahman, Cyrill Daal, Gerard Leckie, Sugrim Oemrawsingh, Soerendre Rambocus, Jiwansingh Sheombar, Robby Sohansingh, Frank Wijngaarde, jullies roep om gerechtigheid zal nimmer verstommen.
http://www.youtube.com/watch?v=G4CMPyuXAo0