Topic: Mijn VHP-pet in democratisch Suriname.

03 Mar, 01:28
Wat is het toch prettig om te mogen leven in een land, waarvan wordt gezegd dat het heel speciaal en gezegend is. Ons democratisch land Suriname, waar wij allen in vrijheid onze religie belijden en vrij zijn in onze meningsuiting. Een land waar politieke partijen mogen gedijen en er ook gepaste eerbied is voor elkaar. Daarom is het des te gevoeliger om mee te maken dat de genoemde vrijheden beetje bij beetje lijken in te krimpen.

1 maart 2017: Een VHP delegatie onder leiding van parlementariër tevens Surinaamse burger en marktklant dhr Chan Santokhi, begeeft zich naar de Vreedzaam markt aan de Kankantriestraat. Bij velen reeds bekend in de Surinaamse gemeenschap dat de VHP bezig is marktbezoeken af te leggen met als voornaamste doel om de grieven en wensen aan te horen van de mensen die proberen de eindjes aan elkaar te knopen in deze economische malaise. Weliswaar onnodig, omdat wij in een vrij land leven, melden wij ons toch eerst even netjes aan bij de marktleiding. Wie schetst onze verbazing. In plaats van een vriendelijk Surinaams welkom, wordt ons botweg gezegd dat wij geen politieke praatjes mogen houden op de markt en vooral niet mogen lopen met VHP attributen.
Aan mij werd enkele keren vermanend gezegd dat ik mijn VHP-pet moest afdoen. De marktmeester legde uit dat hij in problemen zou komen, als hogerhand erachter zou komen, dat hij aan een groep VHP'ers toestemming had gegeven de markt te betreden met VHP-petten, t-shirts etc.

En daar verdween mijn grote vrijheidsgevoel in Suriname !! Echt met stomheid geslagen legden wij uit dat wij, de VHP, bezig zijn marktbezoeken af te leggen, de mensen een hart onder de riem te steken en hun de boodschap van Hoop te brengen in deze zware tijden. Dat moet kunnen en daar is niets verkeerds aan. Na deze uitleg mochten wij ons marktbezoek vervolgen. Gelukkig bleek alleen de marktleiding bot en onvriendelijk te zijn geweest. De standhouders gaven ons een warm welkom en maakten allen hun misnoegen kenbaar over 'de Halaat' van het land. De hoopgevende woorden van parlementariër tevens burger Chan Santokhi vielen in goede aarde en oogstten veel bijval. In de hoedanigheid van voorzitter van de VHP heeft hij blijk gegeven iedere situatie het hoofd te kunnen bieden. De strijd om de democratie in onze rechtsstaat Suriname te beschermen zal hij hoog in het vaandel blijven dragen. Er is nog Hoop, met of zonder onvriendelijke dictatoriale marktmeesters!!

Madhuri Alibux
VHP hoofdbestuurslid

Re: Mijn VHP-pet in democratisch Suriname.

Vandaag is het de VHP en morgen de VIP, gevolgd door de PSV, BOB-A, DNP en dan is het hek van de dam.

Re: Mijn VHP-pet in democratisch Suriname.

Nieuws media staan dagelijks vol van uiteenlopende escapades van de bruut. Wel verdomde hinderlijk.